Moderatie

Op zoek naar een gedreven moderator en programmamaker voor jouw evenement over wetenschap?

Als ervaren moderator en programmamaker, zorg ik voor de juiste toon, een ontspannen sfeer en scherpe inhoud. Ik sta bekend om mijn goede voorbereiding en vind het belangrijk dat het publiek zich betrokken voelt. 

Mogelijk in het Nederlands en het Engels, zowel online als offline. 

Ervaring als moderator & programmamaker

Momenteel werk ik als moderator en programmamaker aan de programmareeks TASC voor het Nijmeegse arthouse LUX, waarin we wetenschap en kunst met de samenleving verbinden.

De avonden zijn innovatief en wat er gaat gebeuren is van tevoren deels onbekend. Hierdoor is er veel interactie en verbeelding, ontstaan nieuwe perspectieven, en zien we de kracht van collectieve kennis en inzet. Kijk hier een video van de eerste avond.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren vele evenementen, bijeenkomsten, nagesprekken en webinars ontworpen, gemodereerd en gepresenteerd.

Van talkshows over corona tot de presentatie van de nieuwe monitor van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren. Van live-interviews met uiteenlopende wetenschappers tot nagesprekken bij films over wetenschap. Van nascholingswebinars voor artsen tot pitchcompetities voor jonge onderzoekers.

Werkwijze

Als moderator en programmamaker denk ik actief mee hoe we samen tot een geslaagd programma komen: Hoe maken we ingewikkelde materie boeiend en toegankelijk? en Hoe sluiten we de avond creatief af? Daarom ben ik graag vanaf het begin betrokken bij een project. 

Mijn doel is dat het publiek niet alleen een fijne middag of avond heeft, maar zich ook betrokken voelt. Ik wil dat het verhaal helder is en dat mensen niet met vragen blijven zitten.

En niet alleen het publiek moet een fijne ervaring hebben, ook de sprekers die aan het woord komen.

“Anne modereerde voor het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren één van de sleutelevenementen van het jaar: de presentatie van de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2020. In zeer korte tijd wist Anne zich grondig en efficiënt voor te bereiden. Ze presenteerde dit online evenement op intelligente, verfrissende en natuurlijke wijze. Het feit dat het een volledig Engelstalig programma betrof, was voor Anne geen probleem. Anne is prettig om mee samen te werken en uiterst professioneel. Een samenwerking die voor herhaling vatbaar is.”

– Lidwien Poorthuis (managing director Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren)

Benieuwd wat ik kan betekenen?