Journalistiek

Ik schrijf het liefst over biologie; van ethologie tot medische onderwerpen, maar ik verdiep me ook graag in andere vakgebieden. Daarnaast ben ik altijd erg betrokken geweest bij onderwijsgerelateerde zaken. Zo schreef ik als auteur van de lesmethode Biologie en Verzorging voor jou (Malmberg) meerdere hoofdstukken over uiteenlopende biologische onderwerpen. En werkte ik mee aan meerdere producties van het Cito.

Ik vind het een uitdaging om van uiteenlopende onderwerpen heldere, pakkende nieuwsberichten te schrijven. Door iedere dag op zoek te gaan naar wetenschapsnieuws en artikelen door te nemen, leer ik elke keer wat nieuws. Dat vind ik te gek.

Daarnaast schrijf ik achtergrondartikelen, reportages en interviews voor zowel web als geprinte media. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn: NRC, Opzij, dagblad Trouw, NEMO Kennislink, KIJK, Eos, Medicines (vakblad voor onafhankelijk geneesmiddelenonderzoek), Roots, Bionieuws en de VPRO.

Een overzicht van al mijn artikelen voor Kennislink vindt u hier.

Belangenverstrengeling

Sinds januari 2014 werk ik parttime als wetenschapsvoorlichter in het Radboudumc. Om belangenverstrengeling te voorkomen schrijf ik sindsdien niet meer over de Radboud Universiteit en het Radboudumc voor andere media. Mijn opdrachtgevers zijn van deze functie op de hoogte.

Kennismaken?

Neem contact met me op en ik laat u weten of ik voor u iets kan betekenen. Op mijn werk zijn de standaard leveringsvoorwaarden van de NVJ van toepassing.