Voice-overs

Ben je op zoek naar een voice-over voor je museum-audiotour, voor een wetenschapspodcast? Of voor een tv-programma over wetenschap? Wil je een (kinder)luisterboek laten inspreken?

Ervaring

Sinds 2022 ben ik vaste stem van de podcast van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Dat betekent dat ik als voice-over alle items aan elkaar praat.

In 2024 volgde ik de voice acting academy bij ervaren stemacteur Annefleur Klinkhamer. In een klein groepje leerde ik in korte tijd ontzettend veel op het gebied van stemacteren. We oefenden met allerlei soorten teksten. Van gedichten tot commercials. Van kinderboeken tot audiotours van musea.

Na afloop van de cursus deed ik mee aan de stemwedstrijd van NOS Met het Oog op Morgen. Uit ruim 7100 inzendingen, behaalde ik de longlist met 170 stemmen. Een ongelooflijke eer om bij de beste 2% te eindigen!

De cursus en die wedstrijd smaken naar meer en ik zou mijn stem graag vaker inzetten. Bijvoorbeeld voor audiotours in musea, voor een podcast over wetenschap of een (kinder)luisterboek. Vanwege mijn onafhankelijkheid als journalist, ben ik niet beschikbaar voor commercials.

Demo’s beluisteren

Hieronder vind je mijn demo, gemaakt tijdens de voice-acting academy. Op mijn podcastpagina kun je mijn stem als voice-over van de podcast van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde horen.

Boek: Matilda (Roald Dahl)
Gedicht: Doe het toch maar (Babs Gons)
Voice-over: Hoe is de mens ontstaan
Voice-over: Ulay voorstelling audio-tour
Voice-over: The Good Roll

Benieuwd wat ik kan betekenen?