Gastcolleges en workshops

Wil je graag een workshop of gastcollege/presentatie van een ervaren wetenschapsjournalist? In Nederlands of Engels? Online of op locatie? Dat kan.

Ik spreek regelmatig over de volgende onderwerpen:

  • wetenschapscommunicatie en wetenschapsjournalistiek
  • het maken van een pitch over je onderzoek
  • het schrijven van een nieuwsbericht of persbericht
  • onderzoek op festivals
  • interviews (zie ook mediatraining)

Ik heb vele jaren ervaring als docent en workshopleider. Zo ben ik sinds 2020 cursusleider van dé cursus wetenschapsjournalistiek in Nederland, die van SCW. Cursisten beoordelen me gemiddeld met een 9,0. 

Ik ben gastdocent binnen de master wetenschapscommunicatie van de VU. Al sinds 2012 geef ik daar jaarliijks een serie hoorcolleges en werkcolleges binnen het vak 'wetenschapsjournalistiek'. 

Daarnaast word ik regelmatig ingehuurd door andere instellingen om colleges en workshops te geven, bijvoorbeeld over hoe je je onderzoek in een paar minuten helder uitlegt, over wetenschapsjournalistiek, of over het schrijven van een nieuws- of persbericht. Dat doe ik o.a. voor promovendi en masterstudenten van het UMCU, de Universiteit Leiden, de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam, diverse instituten van het Radboudumc en de Radboud Universiteit en voor landelijke PhD en postdoc-netwerken. 

Ook heb ik al vele wetenschappers geholpen een onderzoeksvoorstel te maken voor een festival. Heel wat anders dan een voorstel voor bijvoorbeeld een subsidie (zie ook wetenschap op het podium).

Neem voor meer informatie of het bespreken van specifieke wensen contact met me op.