Journalistiek

De afgelopen jaren heb ik ruime ervaring opgedaan als journalist. Ik schrijf het liefst over biologie; van gedragsbiologie en evolutie tot medische onderwerpen. Daarnaast ben ik altijd erg betrokken geweest bij onderwijsgerelateerde zaken. Zo schreef ik als auteur van de lesmethode Biologie en Verzorging voor jou (Malmberg) meerdere hoofdstukken over uiteenlopende biologische onderwerpen. En werkte ik mee aan meerdere producties van het Cito.

Ik heb een voorliefde voor reportages waarbij ik meeloop met biologen die bijzonder veldwerk doen. En ik houd enorm van portretinterviews. Voor NRC en Opzij heb ik al uiteenlopende wetenschappers en vrouwen met een bijzondere baan geïnterviewd. 

Daarnaast schrijf ik achtergrondartikelen en nieuwsberichten zowel web als geprinte media. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn: NRC, dagblad Trouw, NEMO Kennislink, KIJK, Eos, Medicines (vakblad voor onafhankelijk geneesmiddelenonderzoek), Roots, Bionieuws en de VPRO.

Een overzicht van al mijn artikelen voor Kennislink vind je hier.

Kennismaken?

Neem contact met me op en ik laat je weten of ik voor je iets kan betekenen. Op mijn werk zijn de standaard leveringsvoorwaarden van de NVJ van toepassing.