Wetenschap op evenementen

Live-interviewer en moderator 

Van september 2018 t/m mei 2019 deed ik de programmering van de reeks 'De Nieuwe Mens' in filmhuis LUX in Nijmegen. In deze compleet uitverkochte zevendelige serie spraken wetenschappers met het publiek (120 mensen) over nieuwe ontwikkelingen in de biomedische wetenschappen. Naast de programmering, werkte ik mee aan de productie en deed ik de live interviews met de experts tijdens de avonden. De avonden zijn hier terug te luisteren en te bekijken.

Ik ben ook in te huren als moderator. Zo modereerde ik in juni 2020 het online symposium 'Leven met kanker' met 400 bezoekers, dat ik tevens hielp organiseren. Een onderzoeker die het symposium bezocht mailde na afloop:

"Complimenten voor het symposium - het eerste symposium online wat echt goed in elkaar zat; inhoud, fantastische moderatie en ook techniek."

Programmamaker

Eerder deed ik al ervaring op met de organisatie van populair wetenschappelijke evenementen. Zo organiseerde ik de Radboud Researchers Night; een avond vol met interactieve demonstraties en live experimenten. Ook organiseerde ik vier keer Radboud Talks; een pitchcompetitie voor jonge onderzoekers waarin ze in drie minuten uitleg moeten geven over hun onderzoek. Ik begeleidde de deelnemers met onder andere een workshop storytelling en 1-op-1 feedback. Verder heb ik diverse evenementen voor scholieren georganiseerd, hielp ik twee keer met de organisatie van de conferentie Bessensap van NWO en organiseerde ik het jubileumsymposium voor het 30-jarige bestaan van de VWN.

Lowlands Science en andere festivals

Al jaren begeleid ik wetenschappers in het opzetten van onderzoek op festivals. Ik geef workshops over het pitchen van onderzoek voor festivals als Lowlands, help met het schrijven van een aantrekkelijk onderzoeksvoorstel, geef mediatrainingen voorafgaand aan het festival en begeleid media-optredens tijdens het festival. Sinds de start van Lowlands Science in 2015 ben ik met zeven onderzoeksteams naar het festival geweest.