Wetenschap op evenementen

Lowlands Science en andere festivals

Al jaren begeleid ik wetenschappers in het opzetten van onderzoek op festivals. Ik geef workshops over het pitchen van onderzoek voor festivals als Lowlands, help met het schrijven van een aantrekkelijk onderzoeksvoorstel, geef mediatrainingen voorafgaand aan het festival en begeleid media-optredens tijdens het festival. Sinds de start van Lowlands Science in 2015 ben ik ieder jaar met een of meerdere onderzoeksteams naar het festival geweest.

Live-interviews 

Sinds september 2018 doe ik de programmering van de reeks 'De Nieuwe Mens' in filmhuis LUX in Nijmegen. In deze zevendelige serie praten wetenschappers met het publiek over nieuwe ontwikkelingen in de biomedische wetenschappen. Naast de programmering, werk ik mee aan de productie en doe ik de live interviews met de experts tijdens de avonden. De avonden zijn hier terug te luisteren en te bekijken.

Organisatie en training

Daarnaast heb ik zelf ook veel ervaring met het organiseren van evenementen rondom wetenschap. Zo organiseerde ik de Radboud Researchers Night; een avond vol met interactieve demonstraties en live experimenten. Ook organiseer ik jaarlijks Radboud Talks; een pitchcompetitie voor jonge onderzoekers waarin ze in drie minuten uitleg moeten geven over hun onderzoek. Ik begeleid de deelnemers met onder andere een workshop storytelling en 1-op-1 feedback. Verder heb ik diverse evenementen voor scholieren georganiseerd, hielp ik twee keer met de organisatie van de conferentie Bessensap van NWO en organiseerde ik het jubileumsymposium voor het 30-jarige bestaan van de VWN.